Pred nekaj leti, smo se v naši domači kulinariki prvič srečali z oljčnim oljem. To pa je bilo, ko smo začeli čedalje več slišati od raznih ljudi, da je oljčno olje veliko boljše od vseh ostalih vrst olja, ter lahko zato našo hrano zelo lepo popestri ter ji da svežino, po vrh vsega pa je to olje tudi veliko bolj zdravo od katerega koli drugega olja na voljo.
No zato pa smo se takrat res odločili, da bomo kupili oljčno olje, ter ga preizkusili, da bi videli, ali je to res, saj nas je tedaj to že res zelo zanimalo. No ko pa smo ga kupili in ga preizkusili v kulinariki, pa smo bili resnično presenečeni. To pa zato, ker je oljčno olje dalo naši hrani res zelo okusen priokus po oljkah, kar pa je hrano zelo lepo popestrilo in ji dodalo svežino. Zato pa smo začeli to olje uporabljati čedalje bolj pogosto in pa v čedalje več različnih jedeh, saj smo videli, da če oljčno olje dodamo v kakšne solate ali pa v omake, jih lahko s svežino, ki jo da to olje, zelo lepo popestrimo.
No sedaj pa smo ugotovili tudi to, da je ta vrsta olja tudi najbolj zdrava vrsta olja, kar jih je na voljo. Zato pa obstaja tudi ekstra deviška različica olja, kar pa je oljčno olje, ki je del prvega stiskanja oljk, kar pa pomeni, da je to olje popolnoma naravno in ima tudi zelo bogat in pa naraven okus, tako da smo občasno kupili tudi to olje. To pa je zelo dobro za zdravje saj naj bi majhni odmerki takšnega olja na dan izboljšali delovanje srca in pa pripomogli in krepili ožilje. To pa nam je bilo zelo pomembno, saj smo imeli hrano, pripravljeno z oljem, zelo radi tako da smo ga kar pogosto konzumirali.